Топлофикация Русе: Чухме хората. Можем да ги уведомяваме лично за всяка авария

Първата копка за изграждане на ТЕЦ Русе е направена точно преди 60 години. Няколко години по-късно е изградена топлопреносната мрежа. Междувременно градът се е разраствал, а с него се е променяла и инфраструктурата. Днес подмяна на топлопреносната мрежа би означавало да се разкопае целият град за месеци, а може би години. Летните ремонти за рехабилитация и подмяна на участъци  водят до намаляване на авариите през зимните месеци, но не са гаранция за тяхното 100% предотвратяване. През изминалите дни жители на ул. „Тетово“ се оплакваха от чести аварии и независимо, че тяхното отстраняване е отнело часове, а не дни, хората не бяха удовлетворени.

Можем ли да оправим авария, без да разкопаем, питат от Топлофикация

„Недоволството на хората при аварии често е параграф 22 за нас. Без да разкопаем трасето няма как да стигнем до аварията и да я отстраним. В конкретния случай наистина станаха няколко малки аварии, които бяха в къс период от време и се отстраняваха бързо. Хората бяха недоволни и от авариите, и от разкопаването, което няма как да се избегне.“ казва инж Коларов. 

На втората бележка обаче Топлофикация са решили да отделят по–сериозно внимание. Тя е свързана с информирането на хората при аварии. Към настоящия момент от дружеството качват своевременно информация за всяка авария, чието отстраняване отнема повече от час-два и нарушава комфорта на потребителите. Предложението на абонатите ни е да лепим бележки по входовете предварително, което на практика е невъзможно, защото няма как да предвидим аварията от предния ден.

Можем да уведомяваме лично абонатите си по мейла за всяка авария.

Пандемията ни научи, че дигиталните услуги, които предлагаме, могат да бъдат значително подобрени. На касите на топлофикация, както и на сайта ни, абонатите ни могат да намерят заявление, което след като попълнят ще ни разрешат да ги информираме както за аварии, така и за  промоционални оферти“ казват от топлофикация и допълват, че разлепянето на бележки по входовете би било трудно за организация, а и дигитализацията е настоящето, в което живее все по – голяма част от обществото.

Напомнят ни, че и на разположение на абонатите е и телефонът, на който могат както да сигнализират за аварии, така и да получават своевременна информация за отстраняването им. „Често хората ни звънят с конкретения въпрос – кога ще отстраним аварията, а такъв отговор е възможно да дадем след като сме локализирали проблема и това трябва да е ясно. Нашите екипи работят почти денонощно и хората трябва да са спокойни, че ремонтните дейности винаги са приоритет, защото комфортът им ни е важен“обобщават от дружеството.

Дали дигитализирането на топлофикационните услуги ще се случи, зависи от усилията на топлофикация и желанието на всички нас, като потребители. Добрата новина е, че в Русе тази врата е отворена.

Exit mobile version