„Топлофикация Русе“: Умните решения пестят време и средства

Дистанционният отчет на потреблението осигурява максимална прозрачност и удобство

След края на отоплителният сезон: Необходимост за осигуряване на задължително присъствие от страна на клиентите за посрещане на инкасаторите за отчет на уредите. Изчакване на изравнителни сметки за отоплителния сезон. Евентуално молби за корекции поради възражения. Това са проблемите, с които почти всеки клиент се сблъсква след месец април. За да спестят време, нерви и усилия, потребителите избират дистанционен отчет на консумираната енергия, с който се гарантира  максимална прозрачност и удобство за клиентите.

Русе е сред първите градове в страната, въвели снемането на показанията от разстояние. Технологията е приложима както за обществени сгради, така и за битови клиенти. Устройствата са от ново поколение и  заменят част от настоящите уреди в града, които са в експлоатация повече от десетилетие. Съвременната технология осигурява коректност при събиране на данните, пестене на време потребителите и избягване на субективните грешки при отчет, посочиха от „Топлофикация Русе“, която вече от години осигурява на клиентите си монтиране на уреди с възможност за дистанционно отчитане.

„Снемането на показанията всички уреди за дистанционен отчет на цяла сграда може да се извърши за по-малко от 15 минути. Данните се пренасят автоматично от устройството за отчет към софтуер.“ обясниха от централата. „Клиентите плащат единствено реалното потребление на парното и топлата вода, при 100% месечен отчет на всички уреди за дялово разпределение в една сграда.“ подчертаха от дружеството.

„За избора на този начин за засичане на показанията е необходимо решение на Общо събрание на етажната собственост с мнозинство от 2/3 от живущите в сградата.“ посочиха от централата. „Ако клиентите желаят топлофикацията да бъде техен топлинен счетоводител, упълномощен представител на сградата трябва да подпише договора с “Топлофикация Русе“. Представители на дружеството извършват монтаж на индивидуални топломери и водомери във всички имоти“ разясняват от предприятието.

Oт „Toплoфиĸaция Pyce“ нaпoмнят, чe мaĸcимaлнoтo oгpaничaвaнe нa дocтъпa дo aбoнaтнитe cтaнции в cгpaдaтa, щe пpeдoтвpaти възмoжни мaнипyлaции и ĸpaжби нa тoплиннa eнepгия. „Πo тoзи нaчин ĸлиeнтитe щe cи гapaнтиpaт ĸaчecтвeнo и нaдeжднo тoплoпoдaвaнe дo вcичĸи имoти и ĸopeĸтнo oтчитaнe нa ĸoнcyмиpaнaтa тoплиннa eнepгия“ дoбaвят oт дpyжecтвoтo.

От русенската топлофикация напомнят, че освен удобство, дистанционното отчитане вече е задължителна практика. До началото на 2027 г. всички индивидуални топломери и водомери трябва да бъдат с възможност за снемане на показанията от разстояние. „Това гласят измененията, приети в Закона на енергетиката през 2021 година“, напомниха от дружеството.

Exit mobile version