Топлофикация Русе: Течовете при пробив са за сметка на дружеството, не на абонатите

Притесненията на гражданите, че сметките им ще скочат драстично заради появил се пробив по тръбопроводи на „Топлофикация Русе“ в района на бившия ЛВЗ, са неоснователни, заявиха от дружеството. Оттам отново обясниха, че сметките се формират единствено въз основа на отчитанията на уредите, които са на локални места и адреси. Течовете от въпросния пробив са за сметка на „Топлофикация-Русе“.

След летните ремонти, когато се наложи изцяло да бъде спряна и изпразнена системата, е нормално при въвеждането й отново в експлоатация да се появят пробиви по трасето. Това е свързано с повишаване налягането и създаването отново на нормален температурен режим в цялата система между ТЕЦ-а и топлопреносната мрежа към абонатите.

Тъй като по основния южен магистрален топлопровод са възникнали аварии на три места, в момента градът се захранва по северната линия. Ремонтните дейности по южната дъга ще бъдат приключени в рамките на около две седмици, информират още от „Топлофикация Русе“. След това топлоподаването ще бъде пренасочено по южния клон и ще започнат ремонтни дейности по участъка с пробив в района на ЛВЗ, който е по северния магистрален топлопровод.

Exit mobile version