„Топлофикация Русе“: Общественият съвет по околна среда е отлична стъпка

„Отдавна работим по проекти свързани със зелената трансформация. Многократно сме разказвали за всеки етап от изграждането на сероочистващата инсталация, от монтажа на газовите когенерации, които ще ни позволят да заменим частично въглищата с екологично гориво. Важно е активното участие на обществото в този процес, защото  това ще покаже, че няма разминаване между думи и дела. Затова и приветстваме създаването на  Обществения съвет по околна среда към Кмета на Община Русе”, заявиха от „Топлофикация Русе“ във връзка със срещата, която се проведе вчера за показване на работата на новоизградената сероочистваща инсталация.

„Преди години сме правили дни на отворени врати и сме канили гражданите да разгледат топлофикация от вътре. Всичко това винаги е водело до повече откритост и повишаване на доверието към нас“ допълват от дружеството.

В последните години „Топлофикация Русе“ информира всеки месец гражданите за усилията и резултатите от движението на проектите, свързани с екологичната трансформация на дружеството. Желанието им е за повече диалог, прозрачност и информираност, като така се надяват да покажат на хората своята отговорност и реалните усилия за промяна.

„Топлофикация Русе“ е ползвана за отопление от голяма част от русенските домакинства и е изключително важно нейното съхранение. Това означава, че в интерес на дружеството и гражданите е нейната трансформация в екологично чисто предприятие. Първите стъпки са направени, а от последните новини, свързани с желание за увеличаване на газовите мощности личи, че следващите действия вече са в ход. Въпрос на време е въглищата да бъдат заменени със щадящи природата горива, а до тогава работата на сероочистващата инсталация ще е в полза на чистия въздух в града.

 

Exit mobile version