„Топлофикация Русе“: Клиентите трябва да осигурят достъп за годишния отчет на уредите

„След края на отоплителния сезон потребителите са длъжни да осигурят достъп на топлинните счетоводители за извършване на проверка и годишен отчет на индивидуалните топломери и водомери. По този начин ще се изготвят коректно изравнителните сметки.“ съобщиха от „Топлофикация Русе“. От дружеството посочиха, че във връзка с визуалния отчет на устройствата и посещението на място от страна на обслужващата фирма за дялово разпределение, през април ще бъде преустановена възможността за въвеждане на показанията през интернет страницата на предприятието.

„Клиентите имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището на една от тези дати, потребителите могат да се свържат с топлинния счетоводител и да заявят дата за индивидуален отчет, която се заплаща според ценоразписа на съответната фирма.“ припомнят от дружеството. От „Топлофикация Русе“ заявиха, че отчитането на всеки един апартамент в сградата оказва влияние върху изравнителните сметки на останалите.

„В случай че не осигурите достъп до жилището си на обявените дати за отчет, в изравнителната сметка ще бъде начислен максимален дял от използваната енергия в сградата“ уточниха от централата.

От „Топлофикация Русе“ заявиха, че на видно място във входовете, ще бъдат поставени съобщения с датите за посещение на представители на дружествата за дялово разпределение.

„Напомняме на клиентите, че от 12 март 2021 г. с промени в Закона за енергетика стана задължително монтирането на водомери за топла вода и топломери, които да се отчитат дистанционно. От тази дата, ако се наложи потребителите да подменят индивидуален уред поради изтекъл срок на годност, то следва да закупят устройство с възможност за снемане на показанията от разстояние. Според промените в закона, дистанционните топломери и водомери, които монтират клиентите в домовете си, трябва да са доставени или одобрени от фирмата за дялово разпределение“, поясниха от „Топлофикация Русе“.

 

 

Exit mobile version