„Топлофикация Русе“: Договор „Равни вноски“ дава предвидим семеен бюджет за отопление през цялата година

„В условията на икономическа криза като социално-отговорно дружество отново напомняме на клиентите, че имат възможност да плащат през цялата година сметките за топлинна енергия на равни месечни вноски. С договора Равни вноски потребителите могат да разчитат на предвидим семеен бюджет през цялата година.“ каза изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ инж. Севдалин Желев.

Експертът заяви, че летните месеци са най-подходящият момент за подписване на договор „Равни месечни вноски“.

„Клиентите заплащат фиксирана сума в продължение на 11 месеца. В последната дванадесета вноска се отразява разликата между внесената сума за предходните единадесет месеца и стойността на реално потребената енергия за същия период.“ поясни инж. Желев. Директорът на дружеството уточни, че  в случай на промяна на цената на топлинната енергия или други обстоятелства клиентът може да поиска промяна на вноската. Инж. Желев  допълни, че таксата за дялово разпределение се внася допълнително.

Директорът на „Топлофикация Русе“ отбеляза, че е възможно клиентът да има сума за доплащане или за възстановяване. „Ако се налага доплащане, сумата ще се  начисли в следващия месец. Ако има сума за възстановяване, тя може да бъде получена на касите на дружеството или да бъде оставена за разплащане на бъдещи задължения.“ обясни инж. Желев.

При подписване на договор „Равни вноски“ началният месец се определя от клиента. Договорът се подписва със собственика на имота или с упълномощено от него лице, при условие, че потребителят няма задължения към “Топлофикация Русе”

“ Размерът на сумата, която ще се плаща ежемесечно, се определя от “Топлофикация Русе”, съгласно изискванията на Закона за енергетиката и Наредбата за топлоснабдяването и се съгласува с клиента.“ заяви инж. Желев и уточни, че стойността е на база реалната консумация на топлоенергия за имота за стар период и цената на топлоенергията, действаща към датата на подписване на договора.

Exit mobile version