ТЕЦ-ът отваря врати за гражданите преди заседанието на комисията за въздуха

Инициативата на „Топлофикация Русе“ е в отговор на призива на кмета Пенчо Милков

ТЕЦ-Русе отваря врати за гражданите на 30 януари, четвъртък, ден преди обявеното първо заседание на временната комисия за въздуха, която бе създадена по предложение на кмета Пенчо Милков от Общинския съвет. Както вече съобщихме, то ще се състои на 31 януари от 17.30 часа в зала „Свети Георги“.

Инициативата на „Топлофикация Русе“ е в отговор на призива на градоначалника предприятията, които се спрягат като потенциални замърсители сред обществеността, да направят Ден на отворените врати и да покажат дали притесненията на хората имат основание. Това е и мотивът на дружеството, откъдето заявиха, че организират събитието „във връзка със замърсеността на въздуха на град Русе и зачестилите спекулации по отношение на  Топлофикация Русе ЕАД“.

Русенци ще могат да влязат в ТЕЦ-Русе на две групи – от 10 и от 13 часа. „Каним гражданите на град Русе и всички заинтересовани да посетят на място централата и да се убедят, че не ние сме причината за замърсяванията на въздуха в града. Това е констатирано при проверките от контролните органи, но ние държим и гражданите да се запознаят с начина на работа на централата, за да бъдат прекратени изявленията и спекулациите от подобен род“, казаха още от дружеството.

 

Exit mobile version