ТЕЦ-Русе започна подготвянето на участъците за планови ремонти /ВИДЕО/

От края на миналата седмица е започнала подготовката на трасетата , където ще се извърши подмяна на тръбите  по южната водна магистрала на „Топлофикация-Русе“. Целта е да може да се извърши максимално много дейност за времето, за което ще бъде спряна топлата вода в целия град. Освен профилактика на съоръженията в самия ТЕЦ-Русе, ще се подменят тръби от магистрални тръбопроводи и клонове, които захранват града.

В момента се извършва разкриване на колектор в района на КАТ, където в 100-метров участък ще се подменят тръбите. След приключване на първия етап, ще се продължи с подмяната на още един участък в района, който също е около 100-тина метра. Целта е работата по подмяна на трасетата да може да се извърши за времето, за което е спряно топлоподаването към града, тъй като освен на този  участък, ще се работи и по северната магистрална линия.

Както Русе Медиа писа, топлата вода ще бъде спряна в целия град следващата седмица от 21 август, като неудобството за абонатите ще продължи 3 седмици до 11 септември.

Exit mobile version