Теодор Цветков готви нов рекорд на Гинес – 72 часа плуване нонстоп в езерото в Лесопарка

Русенецът Теодор Цветков ще опита да постави нов рекорд на Гинес – да преплува близо 200 км в рамките на 72 часа нонстоп плуване. То трябва да се състои в периода между 11-14 август 2022 г. Целта е да бъде показана безграничната воля на човек и възможностите на неговото тяло във водата.

Община Русе иска да подкрепи финансово младия русенец със сумата от 3000 лв. Реализирането на събитието ще донесе допълнителна популярност на Русе, както и на мястото на плуване – езерото в Лесопарк Липник, което ще бъде домакин на световното първенство за Драконови лодки през 2025 г.

„За успешното си представяне и в това предизвикателство Теодор Цветков се нуждае от сериозна подготовка, която е обвързана с финансови средства. Сумата, която ще осигури Община Русе ще се използва за физическа подготовка и възстановяване на Теодор Цветков“, се казва в предложението на кмета Пенчо Милков до общинските съветници.

Средствата ще бъдат отпуснати чрез спонсорство, като Теодор Цветков ще поеме задължение за популяризиране на Община Русе в медийното пространство по време неговите изявления и гостувания в телевизионни предавания. Освен това при провеждането на всички инициативи, логото на Община Русе ще бъде поставено на спортната екипировка.

Exit mobile version