Тежкото ПТП в Русе – заради висока скорост, друга кола се е спасила /ВИДЕО/

Жестоката катастрофа, при която 22-годишен младеж пострада тежко на бул.“Липник“ в Русе, е станала заради висока скорост и опит да избегне друг автомобил. Както Русе Медиа писа, при инцидента водачът е изгубил управление и се е забил в дърво. Откаран е в кома в болницата.

Инцидентът е станал непосредствено след кръстовището с ул.“Котовск“ в посока КАТ. Лекият автомобил „Субару“ се е движил с висока скорост по бул.“Липник“. На кръстовището водачът се е опитал да избегне сблъсък с лек автомобил „Фолксваген Поло“, в който е пътувала млада двойка. Фолксвагенът е идвал откъм мола и водачката му е предприела ляв завой към ул.“Котовск“. По това време светофарите вече са били в режим само с жълт сигнал. Момичето и приятелят й разказват, че на завоя са видели субаруто да се движи с много висока скорост и по чудо да успели да преминат и продължат в посока Дойче шуле.

Водачът на катастрофиралия автомобил е карал в дясната лента и при вида на другата кола е преминал рязко в крайна лява, при което е загубил управление. Субаруто е изхвърчало надясно и се е забило странично в дърво.

На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ“, като младежът е изваден с помощта на огнеборците и е откаран в болница.

Водачката на фолксвагена е била издирена от полицията много бързо и е била извикана да даде показания заедно с приятеля си. По техни думи катастрофиралата кола е била забелязана на предни кръстовища от техни познати да прави гонка с друг лек автомобил. Тепърва полицаите ще снемат записи от камери по кръстовищата, за да установят дали е наистина е имало гонка.

Заради катастрофата бул.“Липник“ бе затворен в този участък, а движението на колите е в локалното платно.

Exit mobile version