Тежка катастрофа между турски тирове взе жертва на пътя Русе-Бяла /ВИДЕО/

Тежка катастрофа взе жертва на пътя Русе-Бяла. Ударили са се челно два турски тира. Инцидентът е станал на прав участък, а причината е неправилно изпреварване. Пътят е затворен, а движението се пренасочва по обходен маршрут.

Инцидентът е станал около 16 часа между двата разклона за град Две могили. Турски тир, който е пътувал в посока Бяла, е предприел изпреварване на лек автомобил на забранен участък с непрекъсната линия. При навлизането му в насрещното платно се е ударил челно в друг турски тир. При удара виновният водач е пострадал смъртоносно и минути по-късно е издъхнал в кабината си. Двата камиона са се завъртели и са препречили пътя, а товарът от варели с химикал от единия се е разпилял. За късмет варелите не са се пробили, а и превозваната субстанция не е опасна за хората.

На място са били изпратени два екипа на „Спешна помощ“, полиция и пожарна. Наложило се е огнеборците да режат кабината на втория тир, за да извадят ранения водач. Той е откаран с травми в болницата, с опасност за живота.

Заради катастрофата се образуваха огромни колони от чакащи тирове, а леките коли обръщаха. Те бяха насочени по обходен маршрут, а камионите бяха спирани на територията на Велико Търново и на изхода на Русе, за да не се трупат в района.

Българските шофьори, попаднали в опашката край произшествието, бяха възмутени от опасното поведение на турските си колеги. Те споделиха, че чужденците карат безобразно, без да се съобразяват с останалите превозни средства. Заради инцидента ще се наложи да стоят с часове в изчакване, което нарушава работното им време и графика.

Пътят ще остане затворен най-вероятно през цялата нощ, тъй като текат следствени действия. След това ще трябва да се издърпат и камионите, като се претоварят, за да освободят платното. Причините се изясняват.

Exit mobile version