Тежка катастрофа взе жертва на пътя Русе-Бяла, участниците разказват /ВИДЕО/

Вижте какво споделиха оцелелите шофьори пред Русе Медиа

Тежка катастрофа взе поредна жертва на пътя-убиец Русе-Бяла. Лек автомобил се е ударил в тир, превозващ прасета, и в микробус. При сблъсъка водачът на колата е загинал на място.

Инцидентът е станал малко преди 8.30 ч на Мойсевия баир, преди разклона за Иваново. Лекият автомобил „Опел“, който е пътувал към Русе, е навлязъл в насрещното, при което се е ударил последователно в тир и микробус. При сблъсъка камионът е спукал гума и се е преобърнал.

На място са изпратени екипи на Спешна помощ, полицията и пожарната. Установено е, че шофьорът на колата е загинал на място, другите двама водачи не са пострадали.

Шофьорът на тира Петър Петров е бил натоварен с прасета от свинекомплекса в Голямо Враново. Той разказва, че е изкачвал баира нагоре, когато колата е навлязла в платното му. „Някакъв лек автомобил, зелен на цвят, тръгна челно срещу мен. Помъчих се да свия вдясно, обаче той сви рязко към мен и ме удари. Пука ми предна лява гума и не можах да овладея камиона, понеже товарът е живи животни. Това е положението“, казва Петров.

Водачът на микробуса Росен Русев е пътувал към склада в Русе. „Пред мен караше лекият автомобил, премазаният, на около 20-ина метра, и в един момент гледам леко взе да навлиза в насрещното. Точно в тоя момент тирът си караше и при самия удар колата се завъртя. Аз с моя бус намалих, но имам щети“, обяснява Русев.

Заради инцидента движението се извършва само в една лента, предстои животните по-късно през деня да бъдат претоварени. Причините за катастрофата се изясняват.

Exit mobile version