Тарикати с БМВ със сменени номера опитали да източат гориво от тир в Русе

Двама души са заловени от полицията, след като водач е сигнализирал, че се опитват да му откраднат гориво от товарния автомобил.

На 10 април в 23.55 часа шофьорът на тира е подал сигнал на тел.112, че е забелязал две лица,  които са направили опит да откраднат дизелово гориво от резервоара на камиона му. Той бил паркирал в близост до фирма на територията на безмитната зона в Русе.

В района веднага са изпратени служители на групата за охрана на обществения ред от Второ РУ. Те са установили лек автомобил БМВ в локално пътно платно на бул. „Тутракан“ след кръговото кръстовище на Индустриалния парк в посока Мартен. В колата са пътували двама  русенци – водач на 26 години и пътник на 44 г.. При проверката полицаите открили в багажното отделение 9 празни пластмасови туби с различна вместимост, както и маркуч.

Изяснено било още, че автомобилът БМВ се е движел с регистрационни табели, издадени за МПС с марка „Форд“. Те били поставени върху други регистрационни табели с русенска регистрация, с които колата е регистрирана на името на жена.

Случаят е документиран по съответния ред, започнато е и бързо производство. Работата по изясняването на престъпната дейност продължава от служители на Второ РУ.

 

Exit mobile version