Тапицирани легла – лукс и безкраен комфорт

Всеизвестен факт е, че човек прекарва около една трета от живота си в сън. Сънят е особено важен процес, по време на който организмът се възстановява, клетките се регенерират, за да се събудим свежи и пълни с енергия за новия ден.

Ето защо, е необходимо да подходим с огромно внимание към избора на легло, което да е качествено и комфортно. Напоследък, особено популярни са тапицираните легла, които ще разгледаме в настоящата статия.

Какво представляват тапицираните легла?

Този тип спални се изработват от висококачествен дървен материал, по-често ПДЧ или MDF  и по-рядко от масив. Дървената рамка се облича в полиуретанова пяна – разновидност на дунапрена с по-високи плътност и еластичност. Накрая всичко се облича във висококачествена дамаска – текстил или кожа. В най-честият случай, тапицираните легла са оборудвани с капитонирана табла за допълнително удобство.

Какви са предимствата на този вид легла?

На първо място, тяхното качество. При изработката им се използват добре подбрани и много качествени суровини, което е причина и за малко по-високата цена на продуктите.

Освен това, различните модели тапицирани легла имат и различни функции, които ще разгледаме по-долу.

Дишаща конструкция

Конструкцията, която описахме по-горе представлява отлична основа за избрания матрак. Не само осигурява стабилност и отлична опора, но позволява на матрака да диша, да се проветрява и да не задържа акари и бактерии.

Опция ракла

Опция ракла се постига, чрез монтиране на специален, издръжлив, метален механизъм, чрез който се повдига матрака и под него се открива достатъчно пространство за съхранение на вещи.

Две половини на едно цяло

При високия клас легла, големите размери (над 140/190) се състоят от две отделни половини. Това позволява индивидуално удобство на всеки при двама спящи. Например, можете да изберете различни матраци, ако имате различни предпочитания.

Повдигане на главата и/или краката

Много от съвременните легла от висок клас предлагат повдигане на главата и/или краката като допълнителна опция за удобство. Това става чрез специален моторен механизъм, който е безкрайно удобен. Благодарение не вече споменатите различни половини, единият партньор може да повдигне само своята част от леглото.

Дизайн на леглата

Ако разгледате портфолиото на някой магазин, ще видите колко много различни модели се предлагат. Общото между тях е изчистена и стилна линия, без претрупани елементи и без нищо излишно. Те могат да са с по-големи или по-малки габаритни размери, с различен капитонаж на дамаската, както и с различен текстил и цветове.

Скандинавски тип легла

Говорейки за висок клас легла, няма как да не споменем и скандинавските легла. Названието им идва от произхода им от тази част на света. Те представляват здрава и подсилена, тапицирана основа, матрак и топ матрак, които са облицовани със същата дамаска като леглото. Най-голямото предимство на този вид е неговата височина, както и натрупването на материали, носещи допълнително удобство.

Какво още трябва да знаем при избора на легло?

Както вече споменахме, при избора на легло, най-важно е удобството. Затова, изпробвайте избраните модели на място в шоурум, за да прецените дали е подходящо за вас като твърдост и усещане. Освен това, прочетете повече информация, за това как да изберете легло за спалня. Запознайте се с използваните материали, избирайки възможно най-качествените такива, особено що се отнася до основата и дамаската. Разгледайте голямото разнообразие на модели легла, сравнете цените и условията за доставка. Може лесно да се ориентирате за качеството и по гаранцията на продукта. Препоръчваме Ви да изберете качеството пред ниската цена, защото леглото за спалня е най-важната мебел във всеки дом!

Exit mobile version