Талантливи деца в изкуствата, науката и спорта бяха отличени в Русе /ВИДЕО/

Над 200 талантливи деца с постижения в изкуствата, науката и спорта бяха отличени на тържествена церемония, организирана от Община Русе в зала „Европа“. Грамотите бяха връчени от кмета Пламен Стоилов, ректора на РУ „Ангел Кънчев“ и председател на ОбС проф. Христо Белоев, началника на РУО Русе Росица Георгиева, директора на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова.

Пред деца, родители, учители, треньори и приятели кметът Пламен Стоилов поздрави всички, тъй като всеки успех е плод на труда, таланта и колективната подкрепа, която получават изявените русенски младежи.

„Изключително съм горд от вашите успехи, защото вие сте  бъдещето на нашия прекрасен град. Пожелавам ви да надграждате високите си резултати и да бъдете все така амбициозни и талантливи, да бъдете лидери“, заяви кметът.

Общо 184 възпитаници от 10 общински и 5 държавни училища са получили финансова подкрепа по програмата за подпомагане на деца с изявени дарби за постиженията си.

С едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно са отличени общо 19 ученици, от които 5 ученици от Английската гимназия, 8 ученици от Математическата гимназия, двама от СУ „Васил Левски“, двама от СУЕЕ, 1 ученик от СУ „Възраждане“ и 1 ученик от СУ „Йордан Йовков“. Техните отличия са извоювани в национални състезания по математическа лингвистика, информатика, астрономия, география и икономика,  стрелба с пневматично оръжие и др.

В церемонията със свои изпълнения се представиха и две талантливи певици – Марина Петрова от вокално студио „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова и Стефания Горнячка от Вокално студио за поп и джаз пеене „Икономов“ с ръководител Вили Икономов.

Exit mobile version