С 40 % по-високи заплати привличат шофьори на автобуси и тролеи в Русе /ВИДЕО/

С 40 % се увеличава основното възнаграждение на шофьорите на автобуси и тролейбуси в „Общински транспорт Русе“, което е стимул за привличането на нови водачи в дружеството, съобщи изпълнителният директор Александър Георгиев. Увеличението е направено след внимателни калкулации на наличните средства и отчитайки условията на пазара на труда.

„През настоящата година Общински транспорт Русе пое шест допълнителни линии и в края на годината се очаква да поеме още три. Това е едно значително разширение на транспортната ни задача. Благодарение на осигурените средства миналата година беше закупен подвижен състав, в момента набираме шофьори, които трябва да карат тези автобуси, за да обслужваме гражданите“, каза Георгиев.

Търсят се още 7 шофьори на автобус или тролейбус, но от дружеството няма да върнат нито един кандидат. „Имаме готовност, ако дойдат 20 шофьори допълнително, да бъдат назначени всичките на работа или дори повече, като на момента ще получим нови линии за обслужване, така че нямаме притеснения относно бройката, която ще наемем“, обясни изпълнителният директор.

Всеки един новоназначен шофьор, без значение от категорията, която притежава, минава между 2 и 4 седмици обучение в дружеството, за да свикне с новото транспортно средство, което ще управлява. Ако на шофьорите им липсва категория, „Общински транспорт Русе“ поема разходите по повишаване на квалификацията.

Има и социални придобивки за работещите в дружеството. Всеки получава ваучери в размер в максимално разрешението 200 лв. , а водачите на превозни средства в Общински транспорт Русе се водят втора категория, което означава по-високо пенсиониране и допълнителни 5 дни отпуска съгласно Кодекса на труда или 25 дни платен отпуск в годината.

Желаещите следва да са със завършено средно образование с техническа насоченост, да притежават шофьорска книжка категория D/D 103 (за водачите на тролейбус) и да имат минимум 3-годишен професионален опит като шофьори. Други необходими документи са карта за професионална компетентност за превоз на пътници и удостоверение за психологическа годност. Предимства за кандидатите са добрата организираност, дисциплина и отговорност.

Друга възможност за заинтересованите е да се включат в организираните от „Общински Транспорт Русе” курсове за обучение на автобусни и тролейбусни шофьори. Те ще бъдат за сметка на дружеството – след подписване на договор за придобиване на квалификация според Кодекса на труда. Изискванията към кандидатите са да са със завършено средно образование, да имат свидетелство за управление на МПС категория С, минимум от 2 години и да са психически здрави.

Автобиографии могат да се изпращат на office@transport-ruse.com или лично на място на адрес гр. Русе бул. „Трети март” 74.

Exit mobile version