С песен и ентусиазъм започна чистенето, организирано от „Медика“ в Русе /ВИДЕО/

Дъждът не попречи на ентусиастите от Лечебни заведения „Медика“ в Русе да се включат в кампанията. За да им спори, чистенето започна с изпълнения на малката певица Дария Стефанова, която изпя три песни. Към персонала се присъединиха щангистите от ТСК-„Русе“, пациенти и граждани, някои от които бяха довели и децата си.

Лечебни заведения Медика за трета поредна година се включват в кампанията „Да почистим България“. „Това е една българска кампания, която призовава гражданите към съвест, към доблест, към чистота. Околната среда е място, в което ние живеем, ежедневно се сблъскваме с какво ли не. Нека да живеем в една по-чиста България. Това чистене не трябва да е един път в годината кампанийно, а то трябва да покаже на хората, че ежедневно ние се сблъскваме с всякакъв вид боклуци, замърсяване и не трябва да упрекваме който и да е, а трябва ние самите да го имаме и да го носим в себе си, да учим децата си, къде са кошовете за отпадъци, къде трябва да си изхвърляме боклуците“, сподели Светла Илиева, административен директор на Лечебни заведения „Медика“.

Атанас Ламбев бе довел и двете си деца, за да участват семейно в чистенето. „Преди всичко възрастните трябва да бъдем пример в тоя живот и трябва да им покажем кое е правилно и как да се държим към околната среда“, каза русенецът.

Арун Давудов от Ветово, който е пациент в болница „Медика“, също се включи в кампанията. „Би трябвало да има съвест народът, да поддържа чистотата. Добре, днес ще почистим, ами утре, като има нехайство да се разхвърля, какъв е ефектът от цялата работа“, каза Арун Давидов.

Освен района около болница „Медика“ бе почистен и районът около съседните жилищни блокове.

Exit mobile version