С още 30 % увеличиха леглата за КОВИД в Русенско

С още 30% увеличиха леглата за лечение на пациенти с Covid-19 в Русенско, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. От днес в Русеснко има общо 243 легла за пациенти с коронавирусна инфекция, като 46 от тях са реанимационни. До вчера те бяха общо 184, от които 24 интензивни. По този начин се цели осигуряване на възможност за своевременно лечение на всеки, който има нужда.

Най-сериозно е увеличаването на неинтензивните легла в Университетска болница „Канев“ – от 60 на 91, а реанимационните легла – от 4 на 10. В УМБАЛ „Медика Русе“ леглата за лечение на неусложнени пациенти са увеличении с 6, а реанимационните – от 20 на 36.

Без промяна остават леглата в беленската болница „Юлия Вревска“ и Белодробната болница – 31 и 34 за неинтензивни грижи. В отделна сграда на Комплексния онкологичен център също има възможност за настаняване на петима пациенти с Covid-19.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 156 души, като 37 са в реанимация. Свободните легла са 87, като 9 от тях са реанимационни.

 

Exit mobile version