С намигване: Трифон Зарезан бе отбелязан индивидуално от лозарите /ВИДЕО/

Празникът Трифон Зарезан бе отбелязан и тази година, но за разлика от минали години заради пандемията шумните празненства не се състояха. По селата малки групи, главно от читалищата, си направиха скромно зарязване, но на повечето места лозарите спазиха традицията индивидуално.

В това число бе и екипът на Русе Медиа, който и тази година заряза своя малък лозов масив с пожеланието за берекет и от всяка лозова пръчка да се пълни бъчва. Експериментално за първи път бе създадена и собствена винена серия „Русе Медиа“. Тя е лимитирана и са напълнени само 10 бутилки от висококачествено червено вино собствено производство. То е букет и е събрало най-добрите вкусови качества на близо 12 сорта лози, отгледани с много любов и внимание. Технологията на приготвяне на самото вино е от Добруджанския край и се предава от поколения в семейството.

Идеята е през годината 5 бутилки от лимитираната серия да бъдат предоставени на колекционери и ценители, като събраните средства ще бъдат предназначени за подпомагане на млади таланти.

Exit mobile version