Състезанието по Русезнание събира ученици за 24 май

Народно читалище „Гоце Делчев 2009“ – Русе, Регионален исторически музей – Русе, ВМРО-Русе и Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ организират XV издание на традиционното за града ни състезание по РУСЕЗНАНИЕ.

Събитието ще се проведе в навечерието на празника 24 май – на 23 май 2022 г. от 14 часа в зала „Батенберг“ в Регионалния исторически музей – Русе под патронажа на председателя на ОбС – Русе Иво Пазарджиев.

РЕГЛАМЕНТ

  1. Състезанието по РУСЕЗНАНИЕ е адресирано към ученици от Община Русе, като участниците се състезават в две възрастови групи:

I група – 5-7 клас

II група – 8-11 клас

  1. Участващите могат да се изявят в категориите:
  1. Избраните теми да са посветени на град Русе и Русенския край. Желателно е да са съобразени с конспектите на преподавателите по РУСЕЗНАНИЕ към съответния клас за настоящата учебна година.
  1. Текстовете трябва да бъдат предадени в електронен формат, като в началото са посочени трите имена на участника, училище, клас и възраст.
  1. Продължителността на презентациите да трае 8-10 минути с включени от 15 до 20 слайда. Изработката да е на Microsoft Office PowerPoint.
  1. При написването на текстовете – за есе или към презентацията, НЕ СЕ толерира използването на копирани от Интернет текстове, както и такива, които са участвали в минали издания на конкурса, за което журито ще следи стриктно.

СРОКОВЕ:

  1. Заявки за участие се приемат до 16 май (понеделник) 2022 г. вкл. на e-mail: gocedelchev_2009@abv.bg
  2. Готовите есета и презентации следва да бъдат изпратени на посочения имейл до 18 май (сряда) 2022 г. вкл.

За победителите са предвидени парични награди за първо, второ и трето място във всяка от категориите.

Компетентно жури от представители на организаторите, преподаватели историци, филолози и краеведи ще определи най-добрите творби.

Допълнителна информация и уточнения на: тел. 0897 830 910, НЧ „Гоце Делчев 2009“ – Русе

 

 

 

Exit mobile version