Създават Арт център Бяла с музей и кино

Общински съвет – Бяла одобри  докладна записка относно учредяване на еднолично търговско дружество с ограничена отговорност със 100 % участие на Община Бяла. Капиталът ще бъде в размер на 1000 лева. Наименованието ще бъде Арт център Бяла ЕООД. Пламена Колева ще е управител за срок от 5 години. Тя идва от ОП „Комунални дейности и услуги“.

През последните години Община Бяла успя да изгради от нулата някои неща, други да ги реставрира, заяви кметът Димитър Славов. Той даде пример с възстановените градския басейн, „Арена Бяла“, Информационният център в кв. „Гара Бяла“, където ще има и кино и в същото време има търговски обекти. През цялото време общината е трябвало да осигурява такава търговска услуга, от която има необходимост, но не е работа на Община Бяла.

Сега, по Закона за филмовата индустрия, общината няма право да разпространява филми. Трябва да се направи друго юридическо лице, които да получава филми, да отчита постъпления и пр. Дружеството ще се ангажира с организиране на изложби, забавни мероприятия, търговска дейност и пр.

Арт кафето ще се открие на 11 септември, следва откриване на киното и на музея за восъчните фигури.

Залага се то да осигури развитието на културен туризъм с национално значение в региона.

Exit mobile version