Съединението не успя да обедини политиците на церемонията в Русе /ВИДЕО/

С празнична церемония и полагане на венци пред Паметника на загиналите в сръбско-българската война русенци отбелязаха 137-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Присъстваха и част от кандидатите за депутати от листите на различните политически сили, като впечатление направи, че дори и Съединението не стана повод за обединение. Представителите на две от политическите партии не отидоха при останалите си колеги, където по протокол застават официалните лица и гостите, въпреки отправената им покана и от организатори, и от колеги.

По традиция церемонията започна под звуците на тържествени маршове в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Слова произнесоха областният управител Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков.

„137 години след Съединението на двете български територии има какво да желаем по отношение на единността си. И нека не само на днешния ден се взираме в примера на родолюбците преди нас и поставяме доброто на България на първо място. Да бъдем свободни, добри, единни и отговорни пред бъдещето на родината. Силата ни е в обединението“, каза кметът Пенчо Милков.

Празничната церемония завърши със служение на Н.В.Пр. Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия и полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Своята почит с венци и цветя отдадоха кметът на Община Русе Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев и техните заместници, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, представители на политическите сили, ученици от русенските училища и граждани.

 

Exit mobile version