Съдът спря вписването на новия борд на Свободна зона-Русе

Софийски градски съд е спрял вписването на новия борд на „Свободна зона-Русе“ ЕАД в Търговския регистър. Причината е в нередовни документи, като съдът е дал указания за отстраняването им. Така процедурата за смяна на борда временно е стопирана.

В същото време, както Русе Медиа писа, настоящият изпълнителен директор на „Свободна зона-Русе“ Магдалена Иванова също внася искова молба за спиране на вписването. Тя обясни, че новият борд е назначен без конкурс за срок от 5 години, което е в нарушение на закона за публичните предприятия. Докато сегашното ръководство е след конкурс и е на работа едва от 6 месеца, а резултатите му са много добри и основанията за отстраняването му не са състоятелни.

В новия борд по предложение на Министерството на икономиката трябва да влязат активисти на БСП – бившият депутат Таско Ерменков, председателят на БСП организацията в район „Връбница“ Станислав Младенов и бившият русенски депутат Георги Стоилов, който е определен да стане новият изпълнителен директор на дружеството.

В интервю за вестник „Бряг“ Георги Стоилов обяснява, че постът му е предложен лично от лидера на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова, тъй като дружеството е под шапката на МИ. „Смятам, че съм подготвен на поема поста, компетентен съм за това, с което предстои да се занимавам. Но мисля, че тепърва ми предстои да се доказвам. Така, както съм се доказал на другите места, където съм бил. Не знам някой да е разочарован от работата ми или бивши колеги да са казали, че съм некомпетентен в нещата, които правя“, заявява пред „Бряг“ Георги Стоилов.

Exit mobile version