Съдът в Русе: 8 години затвор и 100 000 лв. глоба за трафик на 35 кг хероин

Със споразумение приключи насроченото за днес разпоредително заседание по делото срещу О. Ш., обвинен за опит да пренесе през границата на страната хероин на стойност 3 181 320 лв. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и прие да изтърпи общо наказание в размер на осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 100 000 лв.

О. Ш. е български гражданин със средно образование, който е бил осъждан и преди, но вече е реабилитиран Той бе заловен на 11 декември 2019 г. на Дунав мост. В автомобила му при проверка били открити 71 пакета хероин, които били поставени във фабрични кухини под седалките. Към кухините имало пригодени оловни капаци със заключващи устройства. О.Ш. обяснил, че е тръгнал от България и крайната точка на пътуването му е град в Австрия.

На 35-годишния мъж бяха повдигнати две обвинения – за контрабанда в особено големи размери и за наркоразпространение. За първото престъпление е определено наказание лишаване от свобода за срок от осем години и глоба в размер на 100 000 лв., а за второто – четири години и 10 000 лв. глоба. Съгласно разпоредбите на закона, двете наказания се групират и О. Ш. следва да изтърпи по-тежкото – лишаване от свобода за срок от осем години и глоба в размер на 100 000 лв.

Състав на Окръжен съд – Русе одобри споразумениет, като приспадна времето, през което подсъдимият е бил задържан под стража от 12.12.2019 г. О. Ш. следва да заплати и разноските по делото в размер на 3 771,46 лв., а наркотикът и автомобилът, в който е бил натоварен, са отнети в полза на държавата. Споразумението е окончателно.

Exit mobile version