Съветници от ВМРО питат за дупките и скоростта по улиците в Червена вода

Общинските съветници от Патриотите-ВМРО Росица Георгиева и Асен Даскалов са отправили питане към кмета на село Червена вода с копие до кмета на Русе за състоянието на уличната мрежа в населеното място.

Проблемите са поставени от жители на Червена вода, които са притеснени от скоростта, с която се преминава от превозните средства през селото. Заради ремонта на главния път Русе-Кубрат от няколко месеца основният трафик минава през центъра, като не се спазва ограничението от 50 км в час. Заради лошото състояние на тротоарите възрастните жители и майките с колички са принудени да вървят по платното и това създава опасност от инциденти. В същото време има много дупки по улиците, а вибрациите от камионите водят до пропукване на стените на къщите. Засиленият трафик води и до запрашаване на въздуха, а улиците не са почистени.

Въпросите, на които съветниците искат отговор, са:

  1. Какви действия са предприети за осигуряване спазването на максималната разрешена скорост съгласно Закона за движение по пътищата в с. Червена вода? Инициирани ли са работни срещи с представители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе?
  2. Почистват ли се улиците в с. Червена вода и ако се почистват – на какъв интервал от време и по какъв начин?
  3. Планира ли се извършването на ремонтни дейности по компрометираните участъци от уличната мрежа в с. Червена вода?
Exit mobile version