Съветниците почетоха убитата Ери Пехливанян и се обявиха срещу агресията

С едноминутно мълчание общинските съветници от Русе почетоха паметта на жестоко убитата Еранухи Пехливанян, съпруга на техния колега Бедрос Пехливанян – председател на групата съветници от ГЕРБ.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев изказа съболезнования и дълбока съпричастност към скръбта на семейство Пехливанян от името на всички колеги. Орлин Дяков от ГЕРБ призова съветниците да се обединят въпреки политическите си различия в името на спокойствието на Русе срещу агресията. „Всички сме потресени. Не си сам, приятелю!“, бяха думите му към Бедрос Пехливанян.

„Свидетели сме на ескалираща агресия, обществено разединение и най-страшното – шокираща по своята жестокост и арогантност престъпност!

Русе, градът на първите неща, с което русенци толкова се гордеем, в момента е черен лидер, където животът на хората в последните дни беше белязан от насилие над лекари и здравни работници, стряскащо водеща черна статистика по заболеваемост от КОВИД, а това, което наистина разтърси сърцата на всички русенци, е кървавото злодеяние, отнело живота на една прекрасна жена, майка и съпруга – Еранухи Пехливанян.

Надигащата се вълна от несигурност и омраза е на път да ни върне към тъмни престъпни времена.

Именно затова е необходимо да бъдат обсъдени възможностите за съвместни действия на всички институции срещу агресията, насилието и престъпността.
Страхът, който сковава сърцата на хората и ескалиращото напрежение във взаимоотношенията, делението и агресията трябва да бъдат спрени!

Свеждаме глави пред паметта на невинната жертва Еранухи Пехливанян и се молим за утеха на скърбящите близки!“, заяви в декларация от името на ГЕРБ Орлин Дяков.

От името на Патриотите-ВМРО Росица Георгиева призова обществото да бъде безкомпромисно към проявите на агресия. Съветниците осъдиха проявите на агресия към медиците, които зачестиха през последната седмица в Русе. „Дължим на медиците уважение, а не обиди и заплахи“, каза още Георгиева.

Exit mobile version