Съветниците от СДС искат закриване на комисията за взаимодействие с граждани

Общинските съветници от Местна коалиция СДС са внесли за сесията на 13 септември предложение да се закрие Комисията за взаимодействие с гражданското общество, която работи към Общински съвет-Русе. Според тях това е синекурна структура, която няма липсата на конкретни правомощия и компетенции.

„Комисията се явява пощенска кутия – постъпилите сигнали и искане за съдействие от страна на граждани на Община Русе , се предават по компетентност до Общинска администрация. Тази опосредствена връзка води и до недоразумения и щети за гражданите на Русе- пример е случаят с живущите от жилищни блокове „Захари Стоянов“, „Даме Груев“, “Кооперативен служител“ и „Керамик“ в опитите им да решат наболял от години проблем, свързан с бездействие от страна на общинска администрация и неумение на същата  да решава съществуващи градоустройствени проблеми“, се казва в мотивите на докладната.

С избирането на омбудсман на Община Русе, връзката между гражданите и администрацията и решаване на възникнали проблеми, ще бъде реализирана. Именно фигурата на обществения посредник обезмисля съществуването на постоянна комисия, която според сините съветници не е ефективна.

Exit mobile version