Съветниците от Русе се обединяват с колегите си от Кубрат за ремонт на пътя /ВИДЕО/

Общинските съветници от Русе приеха официално обръщение към правителството, с което настояват да се ускори ремонтът на проблемния път Русе-Кубрат. Те ще се обединят с колегите си от Кубрат, които също ще гласуват подобен документ, и двата местни парламента ще ги изпратят заедно до София.

Председателят на ОбС Иво Пазарджиев, който е един от вносителите заедно с Елеонора Николова, д-р Теодора Константинова, Дауд Ибрям и Веселин Велчев, припомни, че подобно обръщение е било прието от съветниците през 2014 г. Година по-късно е първото обещание, че ще бъде осигурено финансиране за ремонта на пътя, но пет години по-късно търпението на хората вече е изчерпано. „Заедно с община Кубрат ще се обърнем към Министерски съвет за бързи действия и ремонтът да се направи още тази година, за да се реши проблемът с този път, който на места е непроходим“, каза Иво Пазарджиев.

Той бе подкрепен от председателя на комисията по транспорт Йовчо Смилов, който призова съветниците да не политизират въпроса, а да се обединят за решаването му.

Председателят на групата на ГЕРБ Бедрос Пехливанян заяви, че застават зад исканията на хората за ремонт на пътя, но припомни, че финансирането вече е осигурено и е пусната обществената поръчка. „В ход са тръжните процедури за избор на изпълнители на дейностите и  предстои подписването на договори с избраните изпълнители за строителството и строителен надзор на двата обекта. Няма как да се форсира ремонтът, без да бъдат спазени процедурите. Това ще е грубо нарушаване на закона! “, заяви Пехливанян.

Предложението получи подкрепа от 36 гласа, а 11 души се въздържаха.

А междувременно в началото на следващия месец се подготвя протест и блокада на пътя, с участието на жители на всички населени места по направлението Русе-Кубрат.

Exit mobile version