Съветниците от Русе и Гюргево с обща декларация за нов мост над река Дунав

Съвместна декларация за изграждането на ново мостово съоръжение за комбиниран автомобилен и железопътен транспорт приеха общинските съветници от Русе и Гюргево днес. Документът бе гласуван на днешното съвместно заседание в зала „Европа“, което се провежда за първи път в историята на двата органа.

„Днес е историческа крачка за двете ни общини. За мен е чест, че именно в Деня на Европа – символ на мира и обединението, се събираме за първи път, за да работим заедно за благото на гражданите, които са ни избрали“, заяви кметът Пенчо Милков.

„Еврорегион Русе-Гюргево е един отличен пример за трансгранично сътрудничество. Отвъд протоколните отношения стоят хората, защото те са отговорни за начина, по който работи една общност. При нас границите на официалните отношения бяха надхвърлени и прераснаха в приятелски, което прави възможно съвместната ни работа в полза на нашия регион“, допълни кметът на Гюргево Адриан Ангелеску.

По време на съвместното заседание бе одобрен текстът на декларацията, както и официалното обръщение, което ще бъде отправено към правителствата на България и Румъния, Европейската комисия, депутатите и евродепутатите от двете държави за подкрепа на каузата за изграждане на втори мост над Дунава между Русе и Гюргево.

 

Exit mobile version