Съветниците от ГЕРБ: Ще искаме отчети за какво отиват парите от увеличените данъци

Вдигането на данъците беше с най-много изказвания, реплики и дуплики на днешното заседание на Общински съвет- Русе. Темата е широко обсъждана, защото най-видимото- градската среда не е уредена, няма привличане на достатъчно инвестиции и всеки ден сме свидетели на упреци към Община Русе от съгражданите ни, заяви председателят на групата на общинските съветници от ГЕРБ Алисе Муртезова.

Тя коментира, че в развиващите се европейски градове темата не е толкова чувствителна, защото има значителен брой доволни граждани и желание да се населват въпросните градове с млади, работещи хора.

Съветниците от ГЕРБ са реагирали по намерението да отпадне отстъпката от 5%.

Отстъпката за 5% за навременно платени данъци не е от без значение за гражданите и за бизнеса. (Поне това са нашите анализи след дискусия с част от предприемачите в Русе)

По предложение на ПП ГЕРБ в постоянните комисии отново в Наредбата се върнаха 5-те процента отстъпка и всеки, който желае ще се възползва от нея.

Подкрепихме предложението на колегата Елеонора Николова от СДС, защото с нейното допълнение към решението парите от данъци ще се върнат в кварталите и ние ще искаме отчети от кмета. Задължихме го с нашето решение“, каза още Муртезова.

Exit mobile version