Съветниците от ВМРО: Кога ще има инсталация за отпадъци в Русе? /ВИДЕО/

Кога в Русе ще има инсталация за отпадъци, за да не се натоварват гражданите с по-високи данъци и да спре общината да плаща отчисления към РИОСВ – това попита общинският съветник Пламен Цветков от името на групата „Патриотите – ВМРО“. Въпросът е към кмета Пенчо Милков, който трябва да отговори на следващата сесия.
Пламен Цветков обясни, че близо 67 000 тона отпадъци се депонират на територията на Община Русе средногодишно. През 2020 г. би трябвало общината да плаща 95 лева на тон или 6.6 млн. лева да влязат в сметка на РИОСВ – Русе . Натрупаните отчисления до момента са около 17 млн. лева.
В същото време гражданите са притеснени дали ще се стигне до повишаване на данъка върху МПС, а от ВМРО са категорични, че този данък трябва да се ползва само за ремонт на пътища. Според Патриотите отговор е трябвало да бъде даден от кмета още на тази сесия.
Въпросите за следващото заседание са : на какъв етап е изграждането на инсталацията, кога ще бъде открита, какъв е капацитетът и отговаря ли на генерираните отпадъци, има ли пропуснати ползи за общината.

Exit mobile version