Съветниците от БСП: Изпълняваме обещанията, примерът е градският транспорт

Преминаването на градския транспорт изцяло към един превозвач в лицето на „Общински автотранспорт“ е предизборно обещание, което Местна коалиция „БСП за България“ изпълнява, заяви на пресконференция на общинските съветници-социалисти новият зам.-председател на местния парламент Деница Иванова. Съветниците подкрепят изцяло предложението на общинската администрация, като поздравиха колегите си от другите политически групи, които също застават зад него.

С промените, които ще влязат реално в сила от юни 2022 г., всички автобуси и тролейбуси ще се обслужват от общинския превозвач. Така ще се сложи край на гонките сред частниците за пътници и ще се осигури по-качествена услуга за русенци. Отделно ще може една карта да се ползва за всички линии, чиито маршрути се припокриват, а не само за линията, по която оперира конкретният частен превозвач.

Деница Иванова обяви още, че групата на МК „БСП за България“ ще подкрепи предложението на администрацията за еднократна помощ от 50 лв на възрастни хора, преболедували КОВИД. Тя подчерта, че община Русе е единствената, която отделя средства за подпомагане на уязвимите групи от третата възраст, и то със собствени пари, а не от държавата.

Най-новият съветник в групата Нора Стоянова коментира предложението за увеличението на капацитета на яслените групи. Тя заяви, че това показва на практика работата на общината в посока създаване на добри условия за младите семейства на Русе. Стоянова припомни и непрекъснатите дейности по обновяване и ремонтиране на сградния фонд на яслите и детските градини в града.

Иван Иванов пък определи като „несъстоятелни“ коментарите на представители на ПП ГЕРБ, че общината разпродава всичко, което може да се продаде. Той припомни, че само през 2018 г. са извършени продажби за 19 общински имоти, на стойност 433 хиляди лева. „Сега мащабите съвсем не са такива големи“, заяви Иванов. По никакъв начин не се продават имоти,  които биха могли да носят приходи и терени които са необходими за обществено ползване или друг общински и инвестиционен интерес. „Искам да е ясно, че продажбите се извършват по утвърдената и приетата от Общинския съвет, в началото на годината, Програма за управление на общинската собственост, за която са гласували и колегите от групата на ГЕРБ, както в Комисията по общинска собственост, така и на сесия. Във второто направление – по линия на приватизацията, ГЕРБ са гласували и в Комисията по приватизация и на сесия отново в подкрепа“, каза още Иванов.

Според него е неправилно ползването на такива теми за предизборна  агитация и предизборни внушения. „Ние поемаме ангажимент, както и досега, предстоящата предизборната кампания по никакъв начин да не се отрази върху нашите позиции в защита на предложенията, които касаят интересите на гражданите на Община Русе. Всеки пример в друга посока не е добър“ завърши общинският съветник.

Exit mobile version