Съветниците одобриха забраната да се пие алкохол на открито през нощта

Общинските съветници в Русе подкрепиха предложението на колегата си Деян Недков от МК „Съюз на демократичните сили“ да се забрани употребата на алкохолни напитки на открити обществени места през нощта. Както самият вносител обясни, целта е да се опази спокойствието на гражданите.

По предложение на Асен Даскалов от „Патриотите-ВМРО“ ограничението ще важи за различни часове през лятото и през зимата. През летния период забраната е в сила от 23 до 6 часа, а в зимния – от 22 до 7 часа.

Като нарушение ще се счита пиенето на алхокол по улиците, площадите, парковете, зелените площи и други обществени места, с изключение на заведенията за обществено хранене и развлечение. Забраната важи и за За нарушителите се искат глоби от 50 до 100 лв., а при повторно нарушение – от 100 до 500 лв.

Предложението за промени в Наредба №4 на Общинския съвет в Русе е провокирано от многобройните оплаквания на граждани за шум през нощта. „Най-честата причина за възникването на тези ситуации е консумацията на алкохол по детски площадки, паркове и градинки от млади хора, които, забавлявайки се, не осъзнават, че пречат на живущите в близките жилищни блокове да почиват пълноценно. И тъй като това не е забранено в нашата община, контролните органи не могат да вземат мерки за спазване на разпоредбите, касаещи нощния шум. Така проблемът с нощната тишина стои от години и тормози живущите в град Русе“, са мотивите на Деян Недков.

Exit mobile version