Съветниците във Ветово гласуват нови маршрутни разписания

Нови маршрутни разписания по общинската транспортна схема от квотата на Община Ветово ще се гласуват от общинските съветници във Ветово на предстоящата сесия. Те са по направленията Кривня – Сеново – Ветово.

Новите разписания са разработени от Русенския университет „Ангел Кънчев“ след възлагане от Община Ветово. Причината е, че към настоящия момент по линията Кривня – Сеново – Ветово транспортната свързаност с общинския център се осъществява единствено с жп транспорт, поради което придвижването на гражданите от населените места до общинския център е силно ограничено.

След проведено анкетно проучване сред жители на град Глоджево е идентифицирана необходимостта от разработване на нова линия Глоджево – Смирненски в неделните дни, като това ще даде алтернативна възможност на учениците, които учат в град Русе, за допълнителен час на тръгване. След като пристигнат в Смирненски, в 15:00 часа има автобусна линия, която е по направлението Смирненски – Русе от областната транспортна схема от квотата на Община Ветово.

Така новите маршрутни разписания ще бъдат следните:

Изпълнява се във вторник и четвъртък, целогодишно.

Изпълнява се само в неделя, целогодишно.

Exit mobile version