Съветник пита за пропадналите паркоместа на ул.“Алеи Възраждане“ /ВИДЕО/

Общинският съветник от „БСП за България“ Биляна Иванова постави на дневен ред въпроса с пропадналите нови паркоместа на ул.“Алеи Възраждане“ в Русе. Тя направи питане в Общинския съвет, на което получи отговор от общинска администрация. Оказва се, че хората ще трябва да почакат, преди да се извърши ремонт.

Биляна Иванова обясни, че към нея са се обърнали живущи в блоковете „Вит“ и „Струмица“, които са притеснени за състоянието на паркоместата след бурята от 6 юни. „При почти всички джобове от бл.„Вит“ до края на бл. „Струмица“ има пропадане на земна маса, което създава опасност за паркираните там автомобили. По данни на живущи в района до този момент паркоместата са били редовно използвани, но след пропадането хората търсят други места, където да оставят автомобилите си“, каза Иванова.

Тя зададе въпроси за срока на гаранцията по договора за изграждане на паркоместата, ще бъде ли направен ремонт по гаранцията и кога.

Зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев каза, че договорът е от 2019 г. и в него изпълнителят се задължава да отстрани за своя сметка  появилите се недостатъци и дефекти в рамките на гаранционния срок. Срокът е започнал да тече след въвеждането на обекта в експлоатация на 5 юни 2020 г. и е бил двугодишен. Т.е. е изтекъл ден преди въпросната буря.

Общината все пак е влязла в разговори с фирмата, която се е ангажирала да отстрани дефектите за своя сметка, въпреки изтеклата гаранция.

Първоначално това е трябвало да стане до края на септември, но предвид продължаващите дейности на ВиК проекта в района на ул.“Яребична“ и от ОУ „Братя Миладинова“ към стадион „Локомотив“, срокът няма да бъде спазен. Паркоместата ще бъдат ремонтирани след приключване на работата по водния цикъл във въпросния участък.

Exit mobile version