Съветник от ВМРО предлага да се направи детска площадка в жк „Чародейка“

Общинският съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“ в Общински съвет – Русе Асен Даскалов внесе предложение до кмета на Община Русе за изграждане на детска площадка върху недвижим имот, собственост на Община Русе. Имотът е разположен между ул. „Ради Иванов“, бл. 202 и бл. 210 в кв. Чародейка в гр. Русе. Към предложението на Даскалов са приложени 84 броя подписи на живущи в района.

Русенците, желаещи да се изгради детска площадка между горепосочените блокове, са информирали Даскалов, че детската площадка, находяща се в междублоковото пространство на бл. 203 и бл. 204 в кв. Чародейка, изградена преди няколко години, не се поддържа и се руши. Вече има счупена пейка, а на места е компрометирана настилката. Притесняват се да оставят децата си да играят сами на посочената площадка, тъй като считат, че районът не е бесопасен.

В предложението си до кмета на общината Даскалов желае да бъде информиран за възможностите за изграждане на детска площадка в пространството между ул. „Ради Иванов“, бл. 202 и бл. 210 в кв. Чародейка. В случай, че не са налични финансови средства, предлага да бъдат планирани такива, както и необходимите действия за извършване на строително-монтажните дейности през следващия бюджетен период.

Exit mobile version