Съветникът Асен Даскалов с питане за паркинг и детска площадка в Дружба 1″

Общинският съветник от групата „ПАТРИОТИТЕ-ВМРО“ Асен Даскалов е изпратил питане до кмета на община Русе във връзка със сигнал на русенци, които желаят да бъда изграден паркинг и/или детска площадка до бл. 16, ул. „Вихрен“ № 6, ж.к. „Дружба 1“.

Гражданите са запознали съветника, че до жилищния блок, в който живеят, има единствено „черен“ път, върху който преди години е положен т. нар. „фрезован асфалт“ с техни собствени средства . Няма изградена и детска площадка в района.

През 2019 г. с молба, подкрепена с подписите на над 40 живущи в блока, е поискано от Община Русе да бъде изграден паркинг и/или детска площадка. Извършена е проверка на място от компетентните общински органи, които са констатирали, че достъпът на превозни средства до входовете на жилищния блок се осъществява от ул. „Белчинска планина“ и че въпросното пространство е в лошо експлоатационно състояние, липсва еднородност на настилката и свързаност с ул. „Белчинска планина“. В същия отговор е посочено, че за изграждането на паркинг и/или детска площадка в прилежащия терен на бл. № 16, ул. „Вихрен“ № 6 е необходимо изготвяне на инвестиционен проект, като при възможност същите ще бъдат предложени за включване в проекта за бюджет 2020 г. на Община Русе.

От 2019 г. до настоящия момент ремонтни дейности не са извършвани, а живущите в посочения блок в гр. Русе не са получили информация от общинска администрация какво е развитието по техния случай. Питането на Асен Даскалов е дали ще бъдат извършени ремонтни дейности и дали са предвидени средства за изграждане на паркинг и/или детска площадка в бюджета на Община Русе за 2021 г.

 

Exit mobile version