Събев: Парите за летище Русе не са помощ, а ангажимент на държавата /ВИДЕО/

Министърът на транспорта Николай Събев ще се срещне с министъра на финансите заради летище Русе. Това стана ясно след дискусията за транспорта, която бе организирана съвместно с община Русе. „Тя ще бъде по инициатива на Министерството на транспорта, за да каже, че това не е държавна помощ, а ангажимент на държавата за развитие на инфраструктурата, така че да получим финансирането, от което има нужда община Русе. И почваме. Мисля, че сумата е 2,6 млн. лева, не е голяма. Ние просто трябва да ударим още едно рамо, за да може нещата да се случат точно сега“, каза Николай Събев.

Министърът обясни, че е много доволен от предложенията и дискусията, които са показали, че Русе е жив град. Той заяви, че ще се работи за облекчаване на преминаването през Дунав мост и ще се мисли в посока да се даде възможност на превозвачите да ползват и жп транспорта за преминаване между България и Румъния, а не само реката и пътищата.

“Трябва да разглеждаме летищата, авто- и жп гарите като транспортни центрове, в които потребителят не губи време, а от едно място ползва различни видове транспорт и дори може да пътува с един билет“, каза министър Събев. Той информира, че вчера е провел координационна среща с вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. “Започнахме обсъждане на транспортната карта на страната и ускоряване на инфраструктурни проекти“, обясни министърът.

Цялото изявление на Николай Събев вижте във видеото.

Exit mobile version