СУ „Йордан Йовков“ в Русе вече има Детско полицейско управление /ВИДЕО/

В аулата на СУ „Йордан Йовков“ – Русе днес беше открито първото за училището Детско полицейско управление. Гости на тържеството бяха д-р Росица Георгиева – началник на Регионално управление на образованието, главен инспектор Пламен Първанов – началник на Първо РУ на ОД на МВР, Антоанета Ябанозова – директор на БЧК- Русе, учители от ДГ „Пинокио“, отец Йордан от храм „Свети Георги“, служители на полицията, родители, ученици и гости.

Начало на събитието даде тържественото внасяне на знамето на Детското полицейско управление. В своето слово директорът на училището Кремена Кръстева се обърна към присъстващите, като подчерта, че наред с безспорното задължение на училището да образова, то има и нелеката задача да възпитава в дух на толерантност и справедливост и не на последно място – да научи всеки, прекрачил неговия праг, да съблюдава реда и безопасността на обкръжаващата го среда.

Началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева изключително топло и вълнуващо приветства присъстващите, като поздрави учениците за инициативността, а ръководството, учителите и родителите за ангажираността да превърнат идеята в действащ образователно-възпитателен модел.

С партньорството на Първо РУ при ОД на МВР – Русе, в лицето на неговия ръководител гл. инспектор Пламен Първанов, бяха подписани Споразумение и Декларация за сътрудничество за създаване на Детското полицейско управление.

Доброволците на ДПУ положиха клетва, а за финал, с приятната изненада от служителите на Първо РУ на ОД на МВР, бяха запечатани вълнуващите моменти със снимки пред паркираните в двора на училището полицейски автомобили.

Exit mobile version