„Суматоха“ на Русенския театър с 4 номинации за „Златен кукерикон“

Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе получи четири номинации за годишните театрални награди за хумор и сатира „Златен кукерикон 2021“. Комедията „Суматоха“ по Йордан Радичков се бори за отличия в 4 от общо 5 категории – за цялостен спектакъл, за женска роля, за мъжка роля и за режисура.

Победителите ще бъдат обявени на 7 април (сряда) в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София на специална церемония. Любопитно е, че на същата дата спектакълът гастролира в столицата на сцената на Театър „Сълза и смях“. В Русе постановката може да бъде гледана на 19 март в Театъра.

„Суматоха“ е поставена и адаптирана от известния актьор Николай Урумов, а ролите са поверени на Асен Блатечки, Венцислав Петков, Ивелин Пъшев, Йовко Кънев, Косьо Станев, Красимир Ненков Любомир Кънев, Милен Димитров и Петя Венелинова. В екипа реализирал спектакъла са също Пламен Мирчев-Мирона, композитор и Кирил Наумов, сценограф.

Наградите „Златен кукерикон“ са жест на внимание от страна на трупата на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ към колегите им от страната, които развиват комедията и сатирата на театрална сцена и ще бъдат присъдени за пета поредна година. Трупата на Сатирата не подлежи на номинации и награди.

Ето и пълния списък с номинации за тазгодишното издание на „ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН“:

  1. Млада надежда
  1. Женска роля
  1. Мъжка роля
  1. Режисура
  1. Постановка
  1. Награда за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев
Exit mobile version