Студенти от РУ измислят оригинални модели от стари автомобилни части /ВИДЕО/

Изложба от дизайнерски модели, изработени от стари автомобилни части, бе подредена в Русенския университет. Експозицията се прави за трета поредна година, като се обогатява с нови произведения, дело на студенти от Транспортния факултет. Идеята е на преподавателя проф. д-р Росен Иванов, а в реализацията й участват както младежи, така и момичета.

Сред произведенията има рак, луноход, черешово топче, шахматни фигури, мотори и цветя. За направата им са използвани  лагери, болтчета, крепежи, дори съединител, които са събирани от автосервизи. Фирма е предоставила своя цех на студентите, за да могат да ползват инструменти за изработката на творбите. Фигурките се раждат спонтанно, според частите, с които разполагат създателите им. За момичетата е важно да покажат с работите си как може да се вдъхне топлота и нежност на студения метал, както и да се даде нов живот на старите и непотребни авточасти.

Изложбата включва произведения на студентите Мартин Пеев и Християн Вълев, специалност „Транспортна техника и технологии“ и гл.ас. д-р Юлиян Димитров от катедра „Машинознание, машинни елементи и инженерна графика“. Любомира Теодорова, от специалност „Промишлен дизайн“ пък е автор на една от новите разработки, която е нарекла „Рицар Хром“.

Exit mobile version