Студенти от Русенския университет се запознаха с възможностите за стаж и работа в „Тракция“ АД

Центърът за кариерно развитие на  Русенския университет организира представяне на вагоностроителен завод „Тракция“ АД пред 105 студенти от пет факултета – Аграрно-индустриален, Електротехника, електроника и автоматика,  Машинно-технологичен, Бизнес и мениджмънт и Транспортен университета.

„Тракция“ АД е вагоностроителен завод с над 45-годишна история в производство и ремонт на товарни вагони за европейския железопътен транспортен пазар. Компанията произвежда платформени, специализирани, както и модифицирани вагони, за да отговори на развиващите се логистични нужди на своите клиенти. Техни дългогодишни клиенти са компании като ERR, GATX, VTG, On Rail, ERMEWA, DB Cargo, Loko Trans, LUКOIL, Български държавни железници, НК“ Железопътна инфраструктура“, Неохим и други, за които произвеждат и ремонтират вагони с безкомпромисно качество.

Компанията е един от най-големите работодатели в Разградска област и предлага едни от най-високи работни заплати в региона.

Представители на фирмата представиха дейността на „Тракция“ АД и отделите, в които студентите от Русенски университет  могат да кандидатстват за стаж и работа.

Предвижда се компанията да участва и на Форум Кариери, който ще се проведе на 16 април 2024 в Русенски университет.

Exit mobile version