Студенти и преподаватели в Русенския университет се запознаха с европрограмите за 2023-а

oznorWO_vivi

Областният информационен център – Русе проведе среща на тема „Индикативни годишни работни програми за 2023 г. и актуални възможности“ в Русенския университет. Събитието е част от традиционната информационна обиколка  на ОИЦ – Русе в областта, която се провежда в периода от 19 до 28 април 2023 г. Домакин на срещата беше библиотеката на Русенския университет чрез функциониращия в нея Европейски документационен център. Начало на събитието даде Диана Аврамова, управител на ОИЦ – Русе, а презентация по предвидената тема направи експертът Габриела Стефанова.

Срещата беше насочена предимно към преподаватели и студенти. Детайлно бяха представени програмите „Образование“, „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“, „Развитие на човешките ресурси“ и „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“. Експертите от ОИЦ – Русе дадоха индикативните периоди, в които се предвижда да бъдат събирани предложения.

В края на срещата Диана Аврамова разясни приноса на ЕСИФ за развитието на Област Русе в периода 2014-2020 г. Чрез графични изображения бяха анализирани броят на проектите, изпълнени по различните програми, както и техният финансов принос за областта.

Exit mobile version