Строителите: Сарайският мост всъщност трябва да е готов до 15 юни

Ремонтът и укрепването на Сарайския мост в Русе трябва да приключи до 15 юни. Това уточниха изпълнителите на обекта, след  като от общината съобщиха, че рехабилитацията на бул.“Трети март“, с която са свързани и дейностите по моста, е на финала си и ще продължи най-много до края на април. Оказва се, че информацията за срока е била само за булеварда, но не и за Сарайския мост.

Велин Антонов от строителната фирма обясни, че при най-благоприятни условия мостът ще бъде пуснат за движение около 15 юни и ще останат само довършителни работи. В момента се работи по устоя на моста откъм Русе, след като бе направен откъм София. Вследствие на дъждовете през годините има сериозни дефекти по краищата на гредите и корозия в армираното желязо.

Именно третирането на устоите на моста със строителна химия отнема повече време, тъй като са нужни благоприятни метеорологични условия и най-вече да няма влага, за да наберат материалите необходимата якост, обясниха специалистите.

След реконструкцията си мостът ще разполага с необходимото осветление, обезопасени тротоари, маркировка студен пластик, а по предложение на ръководството на Община Русе и с видеокамери, които да се следят денонощно от Единния общински център за видеонаблюдение, казаха от общината.

Снимка: Мирослав Малчев

Exit mobile version