Стопанската камара в Русе подбира младежи за участие в европроект

Сдружение Русенска стопанска камара започва подбор на участници за проект „Choose respect“, финансиран от програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. Става дума за младежки обмен в периода 17 юли – 24 юли 2021 г., който ще се състои в Русе. В него ще участват 3 различни държави: България, Италия и Грузия.

„Идеята на дейностите в проекта е как да се възползваме от различията ни (културни, религиозни и др.), как да превръщаме различията в движеща сила за учене и развитие, без да насаждаме напрежение на база стереотипи наложени в обществото. Как да бъдем толерантни към различните по пол, религия, и т.н. Дейностите ще бъдат изпълнени в неформална образователна среда, като всяка група младежи ще има възможност да представи своята страна по най-добрия начин“, обясниха от камарата.

Подборът се извършва в Северна България – Русе и населени места до 100 км от Русе, като за младежите, които не са от гр. Русе ще бъде осигурен транспорт и настаняване. Храна е осигурена за всички участници за периода на дейностите. Изискванията за включване в проекта са:

Дейностите ще завършат с издаване на Youthpass certificate.

Желаещите да участват в дейностите трябва да попълнят следната анкетна карта до 24 май включително: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqv6D3M4P694qvpO7w2FXB_OCQso5jWg0Prwtm6KSU2Z8vuA/viewform

Пълната програма на дейностите можете да видите тук:

https://drive.google.com/file/d/1-DuqfGTdcixjXKoBBT8qGcO6yhDoEse9/view?usp=sharing , а кратка информация за проекта можете да намерите в анкетната карта за участие.

Exit mobile version