Стелиян Стефанов от МК МИР: Кметът идва, но с антуража на Стоилов!

Гласувате за Николова, получавате от управлението на кмета Стоилов!

През последните няколко седмици, в различни публикации, отразяващи становища на бившия кмет Николова, можем да видим доста ласкави думи за кмета Стоилов от ГЕРБ. Той се бил справил отлично с управлението на община Русе и ако  се бил кандидатирал отново, Николова нямало да го направи, тъй като Стоилов щял да спечели от първи тур. Видимо бил направил много за град Русе и се учудвала за неговото отстраняване от политиката. Задава реторичния въпрос към читателите „защо един успешен кмет е отстранен и на негово място е сложено едно очарователно момиче“. В тази връзка,  да не забравяме прехвърлянето в нейните редици на заместник-кмета в мандатите на Стоилов,  Иван Григоров и участието му на трето място в листата за общински съветници в местна коалиция СДС, където  Николова е водач и кандидат за кмет на Общината. На 11.10.2019 г.  в Русе присъстваха величия от БАН , които изразиха подкрепа за Елеонора Николова, както направи и ляво-мислещата Татяна Дончева. Както прибавим и националното споразумение, подписано от партиите ГЕРБ И СДС за местните избори, допълнително ни кара да се замислим за какъв „театър“ става въпрос. Може да гадаем какви сделки се оформят. За обикновения гражданин не е ясно за какво задкулисие става въпрос, но всичко прозира и е съшито с бели конци. Тук можем да запитаме дали не се случва реванш между икономически кръгове и борба за доказване кой реално управлява община Русе.

В предизборната си кампания г-жа Николова твърди , че „знае как да открие и запуши пробойните на корупцията“ и “ силата й е в събиране на доказателства“, но как ще се осъществи това, като в нейния предизборен екип участват архитектите от статуквото. Иван Григоров беше осем години заместник-кмет в управленския модел, който тя иска да смени, а арх. Симеон Рангелов бе в две управления- и на ГЕРБ, и на БСП. Той впрочем разреши скандалния „преместваем “ обект „План Б“ и участва в градоустройственото решение за заменката във връзка с него. Други твърдения на кандидат кмета за Общината са , че знае за закупени гласове в три квартала : „Селеметя“, „Чародейка“ и „Родина“ и че баницата на властта вече била разпределена. Според Николова, тя има много информация, но не я огласява пред обществеността ни. Нормално е, като защитник на гражданите на община Русе, да стигне докрай и да разкрие цялата информация по твърденията си. С мълчанието си прокарва съмнение относно  участието й в тези договорки,  за сметка на избирателите в община Русе.

Паметта на Русенци не е кратка, затова тя побърза да се оправдае в друго изявление  относно  амбициите си през 2005 г., когато кметът Николова напусна Общината при одобрение от 73%,  за да реализира своя мандат в  40 НС. Едно може да се признае на бившият ни кмет – праволинейното й изкачване в администрацията и играта на сигурно в начинанията. Така и следващата й „крачка“ продължава своето развитие  в БОРКОР, където трябваше да се противопоставя на корупцията 10 години. Можем да предполагаме какво е договорено сега, за да се появи нейната кандидатура за кмет  и каква е ролята й в текущите местни избори. Това може да се прецени от инвестициите в нейната предизборна кампания,  виждайки нейния лик от всеки ъгъл и медия. Какво точно се цели не е ясно, но ще спомогне за определяне на изборния резултат и последващото управление в Общински съвет. Всичко това ще  се проясни пред жителите на община Русе след вдигането на завесата в изборния ден и балотажа на 03.11.2019 г.

Ние, от местна гражданска коалиция МИР, имаме МОРАЛА и ИНИЦИАТИВНОСТТА , за да не влизаме в задкулисие, а да правим всичко по силите си да получавате истината. Подкрепете ни с номер 70 в интегралната бюлетина в изборите за местна власт, за да променим статуквото!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Exit mobile version