Среща-дискусия “За професията дипломат днес” се проведе в Русенския университет

Днес на посещение в Русенския университет беше директорът на Дипломатическия институт към МВнР Таня Михайлова. В зала “Проф. Венелин Ганев” на Юридическия факултет тя проведе среща-дискусия със студентите на тема “За професията дипломат днес”.

Преди дискусията Таня Михайлова се срещна с ректора на университета акад. Христо Белоев и зам.-ректора по интернационализация и комуникационна политика доц. д-р Десислава Атанасова. И гостите, и домакините изказаха удовлетворението си от досегашната си съвместна дейност, заявявайки общата си воля за задълбочаване и разширяване на сътрудничеството между двете институтции. Бяха обсъдени нови възможности за партньорство, включително и провеждане на стажантски практики на студенти от Русенския университет в Дипломатическия институт.

Посещението бе част от поредица срещи-дискусии със студенти от българските университети в сферата на международните отношения, политическите науки, националната и международната сигурност, с които Дипломатическият институт отбелязва 20-годишнината от своето създаване през 2003 г.

Срещата бе открита от декана на Юридическия факулет доц. д-р Кремена Раянова и предизвика засилен интерес сред студентите и преподавателите в Русенския университет. Потвърждение за това бе препълнената зала, пред чиято публика Таня Михайлова представи съвременните изисквания и предизвикателства пред дипломатическата професия и разказа за възможностите за кариерно развитие в българската дипломатическа служба, както и за специализираната дейност на МВнР и Дипломатическия институт.

След срещата гостите посетиха и Университетската библиотека, където разгледаха изложба от книги, чиято тематика е в сферата на дипломацията и направиха дарение от ценна литература на същата тема.

Exit mobile version