Срещата на Сергей Станишев с избиратели от Русе на 14 май се мести в Дома на учените

Срещата на Сергей Станишев с избиратели от Русе на 14 май, вторник, която трябваше да се състои край шатрата на БСП на площад „Свобода“, се премества в Дома на учените. Тя ще започне в 17.30 часа. Преди посещението си в Русе президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от листата на коалиция „БСП за България“ Сергей Станишев ще посети общините Ветово и Сливо поле, придружаван от Валери Жаблянов – кандидат за евродепутат от листата на коалиция „БСП за България“.

В 10,30 ч в гр. Ветово в клуб „Шарено хоро“ Сергей Станишев ще се срещне с местните жители.

От 14 ч той ще разговаря с избиратели от с.Бръшлен, община Сливо поле, в салона на Кооперацията.

В Русе Сергей Станишев ще присъства на представянето на книгата на Велислава Дърева „Атентатът ‘1925. Денят, в който се отвориха портите Адови“, което ще започне от 18.30 ч в Дома на учените.

В своето документално-публицистично изследване Велислава Дърева реконструира историческото време. Време, в което България преживява три войни, три национални катастрофи, три въстания, един национален преврат и държавно овластен терор; терор, който провокира атентата през 1925г.; атентат, който дава така желания повод на фашистката власт за методично изтребление на българската левица.

„Атентатът ‘1925“ е съчетание на исторически документи (някои от тях непознати на широката публика), изследователски талант, изненадващи разкрития, наситено драматургично действие, динамичен сюжет и завладяваща публицистика.

„Написах тази книга, за да се помни и да се знае. Като предупреждение и напомняне на какво е способен фашизмът. И за да я има Европа.“, споделя авторът в предговора на изданието.

На 25.10.2018 г. ЕП прие Резолюция срещу нарастването на неофашисткото насилие в Европа и припомни, че „фашистката идеология винаги е свързана с посегателство срещу демокрацията“ и че „няма нито една държава – членка на ЕС, която да не е засегната по един или друг начин от това явление.“

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version