Среднощни крими прояви на младежи – „игра-предизвикателство“? /ВИДЕО/

Поредица от среднощни криминални прояви са станали в тъмните часове на различни места в Русе. Това става ясно от публикувани видеоклипове, заснети от охранителни камери.

Още на 2 септември по едно и също време около 23:00часа, но на различни локации, групи от по трима младежи са взломявали кафе-автомати, като са изтръгвали фискалното устройство на машината. От записите се вижда, че това са две групи от по трима човека, като двама от тях следят периметъра около мястото на вандалската проява, а третият извършва действието, след което заедно се отдалечават. Прави впечатление, че действията им са уверени и най-вероятно не им е за първи път. Към момента пострадалите са сигнализирали и са подали сигнала заедно със записите към полицията и се издирват извършителите.

На следващата нощ са регистрирани посегателства върху паркирани автомобили. Отново от видеозаписите се вижда, че група пак от трима младежи около 03:00 часа вандалстват върху коли. Единият от младежите пръска с пожарогасител върху подбрани от него коли, като избира тези, които не са в непосредствена близост до блока. Прави впечатление, че по този начин са пострадали минимум 6 автомобила. От социалните мрежи и коментарите под клипа, заснет от видеокамера към паркинга, става ясно, че подобни набези и действия е имало и пред бл. „Скъта“, както и в кв.“Здравец“ в района на ул. „Рига“. Тези записи също са предадени към полицията.

Освен че проявите са вандалски, броят на младежите и действията им будят съмнение, че може да става дума за поредната игра-предизвикателство, каквито са модерни напоследък в социалните мрежи. Съвсем наскоро нашумя случай с подобна игра –предизвикателство с публикувани пак от младежи клипове, в които целта беше да се ляга на пешеходни пътеки пред идващите по улицата автомобили.

 

Exit mobile version