„Сребърната“ Стойка Петрова: Зад успеха стоят много труд и лишения/ВИДЕО/

„Изпращам една успешна година, макар в началото да изпитвах противоречиви чувства, тъй като много исках цял свят да стане на крака и да слуша химна на България“, сподели световната вицешампионка по бокс Стойка Петрова. Състезателката на Боксов клуб „Русе“ получи парична премия и картина от кмета Пламен Стоилов като награда за радостта, която донесе на града и България с поредното си отличие. На церемонията присъстваха изпълнителният директор на клуба Илия Сяров и личният треньор на състезателката Павел Сяров.

Стойка Петрова бе категорична, че зад успеха й стоят много труд и лишения, както и огромната подкрепа на екипа, с който работи. През 2018 г. тя спечели и европейската титла при жените, а следващата й голяма цел ще бъде Олимпиадата. Отличията на Стойка Петрова са още по-ценни, тъй като тя се завърна триумфално на ринга след близо 2 години отсъствие заради контузия. Русенката има и своите успехи като треньор, а по думите на Илия Сяров присъствието й в залата е огромна мотивация за младите състезателки.

„Гордея се с изключителните постижения на Стойка, които са резултат от много труд и подготовка. Тя е идол за младото поколение и можем да претендираме, че в Русе се намира най-добрият боксов център, който създава шампиони“, заяви на церемонията кметът Пламен Стоилов. По думите му боксът е приоритет за Русе, а добрата новина е, че в процес на проектиране е нова модерна зала за тренировки по бокс. Тя ще се намира в бившия физкултурен салон на  ПГ по зърносъхранение и се очаква да е готова през следващата година.

Изпълнителният директор на клуба Илия Сяров благодари за подкрепата от общината и определи 2018-та като най-успешната година за БК „Русе“ – освен успехите на Стойка Петрова русенските боксьорки имат сребро и бронз на европейското първенство при жените, както и европейски титли при девойките и юношите.

Exit mobile version